Til hovedinnhold

Ungdomsskole

Finn nyttig innhold til undervisningen og hold deg oppdatert på nyheter. Aunivers.no vil snart inneholde alt fra kjøp og bruk av læremidler til inspirasjon, kurs og vurderingseksemplar. Vi jobber for at denne siden blir et brukervennlig læringsunivers for deg som lærer på ungdomsskolen.

 

Aktivt klasserom

Trinn: 8.–13.

Aktivt klasserom viser deg hvordan du kan bruke aktiviteter og øvelser for mer aktiviserende undervisning, bedre undervisningskvalitet og høyere læringsutbytte.

Mer om aktivt klasserom
Elever som står samlet foran stortinget med plakater

Ny streik for klimaet

Trinn: 8.–10.

Fredag 24. mai er det ny klimastreik. Hvorfor streiker mange elever igjen?

Mer om skolestreik for klimaet
Portrett av Harald Ødegaard

Eksamenstips

Trinn: 8.–10.

Det nærmer seg eksamen. I den forbindelse har vi spurt en av våre forfattere på ungdomstrinnet om å dele sine tips. Hva må du som lærer huske på for at elevene skal være best mulig forberedt til muntlig og skriftlig eksamen?

Få gode eksamenstips her

Programmering

Trinn: 5.–13.

I de nye læreplanene til matematikk og naturfag har programmering blitt et viktig element. Vår programmeringsredaktør Lars Nersveen er opptatt av at dette skal gjøres på fagenes premisser, og at programmeringen må tilføre realfagene noe.

Lær mer om programmering

Søk om støtte til våre digitale læremidler

Trinn: 8.–10.

Fra 2. mai har skoleeiere muligheten til å søke om støtte for digitale læremidler via Den teknologiske skolesekken. Dette er ett av flere tiltak til Den teknologiske skolesekken. Målet er å gi elever tilgang på digitale midler av høy kvalitet.   

Les mer