Til hovudinnhald

Aschehoug Univers

Med læreren. For eleven.

Aschehoug Univers

Med læreren. For eleven.

Nyheter

Webinaropptak

1.–13. trinn

Gikk du glipp av webinaret du hadde meldt deg på, du vil se det igjen eller tipse en kollega? Her ligger opptakene samlet. 

Se opptak av våre webinarer

Høye bølger i pandemiskolen

Ko hva for no? Jeg googlet ordet «kohort» i all hemmelighet for å ikke avsløre at dette var et ukjent begrep for meg. Å ja, elevene skal deles i mindre grupper. Det var ikke verre, nei.

Les artikkelen
Illustrasjon av en melkevei med pyramide, papyrusrull, atomeksplosjon, DNA-kjede, mobiltelefon, koronavirus.

Historie for livet

Vg2–Vg3

Fagfornyelsens læreplaner er på full fart inn i skolen, og nye lærebøker er enten på vei fra eller til trykkeriene. I hverdagens praktiske tralt kan vi lærere fort miste de store perspektivene av syne, selv i de lange linjers fag, som historie jo er. Derfor må vi allerede nå stoppe opp og spørre: Hva er målet med fagfornyelsen, og hva er nytt i den nye læreplanen? 

Les artikkelen

Prøvelisens på digitale læremidler

Trinn 1.–13.

Ønsker du å prøve våre digitale læremidler til fagfornyelsen på Aschehoug Univers?

Skaff deg prøvelisens!

Aktuelt for barneskole

Undre_og_utforske_iPad

Undre og utforske

Naturfag, samfunnsfag, KRLE 1.–4. trinn

Vi har samlet det digitale innholdet til KRLE, samfunnsfag og naturfag 1–4. Det vil gjøre det enklere å jobbe både tverrfaglig og flerfaglig. Nå har vi lansert Undre og utforske 1–2 Digital, og du kan prøve de første læringsløpene!

Lær mer om Undre og Utforske
Bildet viser omslagene til Fabel 1 lesebok og Fabel 2 lesebok

Fabel-presentasjon

Norsk 1.–4.

Hva betyr fagfornyelsen for norsk på 1.–4. trinn? Fabels svært kompetente forfattergruppe forklarer og gir konkrete tips som du kan ta med deg inn i undervisningen. Meld deg på en av Teams-presentasjonene og få faglig påfyll og inspirasjon.

Se presentasjonen her

Metoder og småtips

Norsk 1.–4.

Vi har laget 10 filmsnutter basert på innhold fra Nye Zeppelin 1–4. Hver måned publiserer vi en ny film med tilhørende opplegg. Disse kan du bruke uavhengig av hvilket læremiddel klassen har. 

Se film og få tips
Bildet viser alle de nye omslagene til læremiddelet Nye Zeppelin 1-4

Nye Zeppelin 1–4 og fagfornyelsen

Trinn 1.–4.

Nye Zeppelin 1–4 har fått et innholdsmessig og visuelt løft. Hele læremiddelet er oppdatert og fornyet i tråd med fagfornyelsen.

Se PP-presentasjoner

Aktuelt for ungdomsskole

Hvordan forbereder trærne seg til vinteren?

Naturfag 8.–10. Trinn

Dette enkle uteundervisningsopplegget er supert å gjennomføre i naturfagtimen på høsten. Elevene får utforske et fenomen som de observerer og opplever akkurat nå, nemlig at bladene skifter farge og etterhvert faller av trærne.

Uteundervisning med høstblader

Ta i bruk våre unibøker

Trinn 8.–13.

Her finner du oppskriften på hvordan du går fram for å få tilgang til Aschehoug Undervisnings unibøker. Lærere og elever logger seg inn på Lokus med Feide for å ta våre unibøker i bruk.

Mer om unibok

Norskundervisning etter fagfornyelsen

Norsk 8.–10.

Snart innføres den nye læreplanen på 8. og 9. trinn, mens 10. trinn venter ett år til før kompetansemål og vurderingsordning blir endret. Blant annet må politikere og fagfolk finne ut av hvordan eksamensordningen for 10. trinn skal se ut, noe som styrer mye av arbeidet til norsklærerne på ungdomstrinnet. Vi lærebokforfattere jobber på spreng for å få nye læremidler klare til skolestart. Vi håper at vår tolkning av den nye planen stemmer over ens med det som blir den gjengse oppfatningen blant lærerne, og at læremidlene blir gode verktøy for lærere og elever.

Les fagartikkelen her
Nyhetsbrev-ungdomsskole

Meld deg på nyhetsbrev

Trinn 8.–10.

Hold deg oppdatert på det som er relevant og aktuelt for deg på ungdomstrinnet!

Meld deg på!

Aktuelt for videregående

Nyhetsbrev-VGS3

Meld deg på nyhetsbrev

Vg1–Vg3

Vi holder deg oppdatert på aktuelle nyheter for videregående skole!

Les om fordelene

Forfatterne forteller om Grip teksten Vg2

Vg2

Grip teksten Vg2 er et læremiddel som gir lærerne alt de trenger for å møte fagfornyelsen. I filmen nedenfor forteller forfattergruppen om dette nyskrevne læremiddelet.

Møt forfatterne her
Utgivelsesportefølje videregående 2020

TEAMS-presentasjon – av nye bøker til fagfornyelsens første år

Trinn Vg1

Ikke alle fagseksjoner fikk velge nye bøker til fagfornyelsens første år. Vi i Aschehoug Undervisning har derfor satt av hele mars 2021 til å presentere 2020-utgivelsene våre – både lærebøker og digitale ressurser.

Les meir
Bildet viser spissen av en fyllepenn som skriver med blekk på papiret

Øv sikker språkbruk med elevene

Norsk 11.–13.

Sikkert språk er en digital læringsressurs som er inkludert i både Norsk for yrkesfag og Grip teksten. Her får elevene øve seg på gode formuleringer og tegnsetting.

Bruk læringsressursen

Læremidler til fagfornyelsen

Læremidler 1.–7.

Læremidlene våre er utviklet i tett samarbeid med lærere. Vårt mål er at alt vi lager til fagfornyelsen skal begeistre deg som lærer og være nyttig og inspirerende for elevene.  I oversikten under finner du læremidlene som kommer til fagfornyelsen for barneskolen. 


Vil du ha en oversikt på alle våre læremidler, besøk vår nettbutikk.

 

Læremidler barneskole

Læremidler 8.–10.

Med våre nye læremidler til fagfornyelsen ønsker vi å begeistre og inspirere, både lærere og elever. Læremidlene våre er utviklet i tett samarbeid med lærere for å få til dette. I oversikten under finner du læremidlene som kommer til fagfornyelsen for ungdomsskolen. 


Vil du ha en oversikt på alle våre læremidler, besøk vår nettbutikk.

Læremidler ungdomsskole

Læremidler Vgs

Vi utvikler læremidlene våre i tett samarbeid med lærere. Målet er å skape læremidlene som gir rom for refleksjon og inspirerer elevene til å utforske videre selv. I oversikten under finner du læremidlene som kommer til fagfornyelsen for videregående skole. 


Vil du ha en oversikt på alle våre læremidler, besøk vår nettbutikk.

 

Læremidler videregående

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle