Hopp til hovedinnhold

Spansk nivå II

Vg1, Vg2

Pasos er en alt-i-ett-bok som dekker det toårige undervisningsløpet i spansk nivå II i den videregående skolen. Læremidlet legger opp til aktivitetsbasert læring der samarbeidslæring og kommunikasjon står i fokus. Læremidlet mottok BELMA AWARD i gull i 2020.

Logobilde Pasos Vg1, Vg2

Pasos gir elevene

● et aktivt klasserom der samarbeidslæring og kommunikasjon er vektlagt
● en steg for steg-tilnærming til lærestoffet
● god variasjon i tekster, oppgaver og aktiviteter

Kjøp Pasos her

Lynkurs i Pasos

Utforsk Pasos her

Bestill vurderingseksemplar her
 

PASOS-forfatter Ane Christiansen gir en kort innføring i hvordan læremidlet PASOS er bygget opp.

Struktur og innhold
Læreboka er oversiktlig, og hvert oppslag har det du trenger for å drive målrettet undervisning. Den er bygget opp etter en "steg for steg"-tankegang. Boka har en tydelig progresjon med fokus på elementære språkstrukturer og systematisk repetisjon. Elevene får mulighet til å gå i dybden på språktemaene, og jobbe lenge nok med strukturer og vokabular til at de har en reell mulighet til å lære seg det.

Aktivitetsbasert
Pasos legger stor vekt på at elevene skal forstå hva de holder på med og klare å nyttiggjøre seg hjelpemidler og kilder på en hensiktsmessig måte. Hvert kapittel har både refleksjonsoppgaver og oppgaver de må løse ved hjelp av teknologi.

Det er stor variasjon i tekster, oppgaver og aktiviteter. Elevene blir kjent med ekte mennesker både i tekstene og gjennom filmmaterialet der de møter folk fra den spansktalende verden.

Tverrfaglig fokus
Pasos er visuelt tiltalende, beriket med illustrasjoner og grafiske elementer som pirrer nysgjerrigheten og skaper motivasjon for faget. Tverrfaglige temaer dekkes gjennom konkrete tekster, aktiviteter og oppgaver.

Digitalt innhold
Elevressursen byr på språkfilmer med oppgaver, lydfiler til innleste tekster, uttaletrening, kommunikasjonsoppgaver knyttet til bokas bildemateriale, drilloppgaver i grammatikk og annet ekstrastoff til temaer som behandles i boka. Lærerressursen gir tilgang til Lærerens digitalbok, årsplan, prøver, stoff til vurdering og gode undervisningstips.

Komponenter

Lærebok bm | Lærebok nyn | Digital ressurs | Unibok | Brettbok

BELMA-pris i gull til PASOS under Frankfurtmessen den 14. oktober 2020.

Forfatter

Ane Christiansen underviser i spansk ved Charlottenlund videregående skole. Hun har doktorgrad i spansk språk og mange års undervisningserfaring fra flere nivåer i utdanningssystemet. I over ti år har hun vært leder av Utdanningsdirektoratets fagnemnd for spansk.  

Internet Explorer støttes ikke

Aschehoug univers fungerer kun med en moderne nettleser som for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)