Til hovedinnhold

Spansk nivå II

Vg1, Vg2

Pasos er en alt-i-ett-bok som dekker det toårige undervisningsløpet i spansk nivå II i den videregående skolen, og er en naturlig fortsettelse etter ungdomstrinnverket Gente 8–10. Læremidlet legger opp til et aktiviserende klasserom der samarbeidslæring og kommunikasjon står i fokus.

Lynkurs i Pasos

Bestill vurderingseksemplar her

Pasos legger særlig vekt på

● samarbeidslæring og kommunikasjon 
steg for steg-tilnærming til lærestoffet
● god variasjon i tekster, oppgaver og aktiviteter

PASOS-forfatter Ane Christiansen gir en kort innføring i hvordan læremidlet PASOS er bygget opp.

Struktur og innhold
Læreboka er oversiktlig, og hvert oppslag har det du trenger for å drive målrettet undervisning. Den er bygget opp etter en steg for steg-tankegang. Læreverket har en tydelig progresjon med fokus på elementære språkstrukturer og systematisk repetisjon. Elevene får mulighet til å gå i dybden på språktemaene, og jobbe lenge nok med strukturer og vokabular til at de har en reell mulighet til å lære seg det.

Aktivitetsbasert
Pasos legger stor vekt på at elevene skal forstå hva de holder på med og klare å nyttiggjøre seg hjelpemidler og kilder på en hensiktsmessig måte. Hvert kapittel har både refleksjonsoppgaver og oppgaver de må løse ved hjelp av teknologi.

Det er god variasjon i tekster, oppgaver og aktiviteter. Elevene blir kjent med ekte mennesker både i tekstene og gjennom videomaterialet der de møter folk fra den spansktalende verden.

Tverrfaglig fokus
Pasos er visuelt tiltalende, beriket med illustrasjoner og grafiske elementer som pirrer nysgjerrigheten og skaper motivasjon for faget. Tverrfaglige temaer dekkes gjennom konkrete tekster, aktiviteter og oppgaver.

Digitalt innhold
Elevressursene byr på videofilmer med oppgaver, lydfiler til innleste tekster, uttaletrening, kommunikasjonsoppgaver knyttet til bokas bildemateriale, drilloppgaver i grammatikk og annet ekstrastoff til temaer som behandles i boka.

Som lærer finner du aktuelt fagstoff, forslag til årsplan, prøver og stoff om vurdering.

Den digitale ressursen er felles for lærer og elev og tilbys som en skolelisens. Noen ressurser er kun tilgjengelige for lærer. Når en skole kjøper en skolelisens, har elevene gratis tilgang til elevressursene.

Les også

Hvorfor Pasos? Intervju med forfatteren
Ordinnlæring i Pasos – artikkel
Digitalt prøvekapittel fra Pasos – med oppgaver
Om hjemmelivet under korona – med hjemmearbeid
Vurdering i koronaens tid – aktiviteter og vurderingskriterier
Pasos spilleliste på Spotify

Kronikk

Hva er egentlig nytt i fremmedspråkene? [utdanningsnytt.no]

Komponenter

Lærebok | Digital ressurs | Unibok | Brettbok

Kjøp Pasos her

Forfatter

Ane Christiansen underviser i spansk ved Charlottenlund videregående skole. Hun har doktorgrad i spansk språk, og mange års undervisningserfaring fra flere nivåer i utdanningssystemet. I over ti år har hun vært leder av Utdanningsdirektoratets fagnemnd for spansk.  

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat