Til hovedinnhold

Spansk nivå I

Vg1, Vg2

Ganas 1–2 er et begynnerkurs i spansk nivå I for den videregående skolen. Med stor vekt på enkelhet, variasjon og systematikk gjenspeiler læremidlet det kulturelle mangfoldet i den spansktalende verden. Ganas 1–2 bygger på spanskkurset Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Bestill vurderingseksemplar her

Ganas legger særlig vekt på

● aktiviteter som gjør språklæringen morsom og variert
● samarbeidslæring og kommunikasjon
● god og systematisk progresjon gjennom læringsløpet

Aktiviserende klasserom – ¡Levántate! 
Alle kapitlene i Ganas har oppgaver og aktiviteter elevene må opp og stå for å løse med andre. Gjennom kreative ¡Levántate!-aktiviteter blir det enkelt for elevene å uttrykke seg på spansk.

Strukturert
Ganas har tydelig progresjon, systematisk repetisjon og gir god plass til ordlæring og språkstrukturer. Differensieringsmodellen har en todelt struktur; kjernestoff og fordypningsstoff. Oppgavene er organisert etter de grunnleggende ferdighetene lytte, lese, skrive og snakke. Elevene jobber med temaer de kan kjenne seg igjen i gjennom ulike innfallsvinkler og over tid. På den måten bygger de opp et solid vokabular, gode kommunikative ferdigheter, og de får tid til å gå i dybden.

Det er lagt stor vekt på muntlig produksjon gjennom modelltekster, lytting, uttale og opptaksfunksjon.

Digitalt innhold tilrettelagt for elever byr på grammatikkoppgaver, tekstarbeid, uttaletrening, lyttestoff og musikk. I videomaterialet blir vi kjent med ungdommer fra Nicaragua, Mexico og Spania.

Smarte strategier
Hvert kapittel åpner med to motivasjonssider. Her finner elevene ord det er lett å kjenne igjen fordi de kan norsk og engelsk. Ideen er å oppmuntre elevene til å bruke det de kan fra før, for alt det er verdt. Når de har skjønt at språkene er i slekt og likner, er det mye lettere å tørre å gjette og prøve seg fram på det nye språket. Dette er gode læringsstrategier i praksis.

Eksamensfokus
YO-boka er skriveoppgaver som dukker opp i hvert kapittel gjennom de to årene elevene har spansk i videregående. YO-boka blir en mappe der elevene kan se egen progresjon, snakke om læringsprosessen og vurdere sin egen læring. Til eksamen vil de ha en stor samling egne tekster de kan ta utgangspunkt i.

Digitalt innhold
Læremidlet har et stort utvalg av digitale ressurser. Deler av dette innholdet er kun tilgjengelig for lærere.

Les også

Ganas – og fagfornyelsen
Ganas – og kompetansemålene
Ganas språkfilmer – spansk nivå I
Semana Santa – et undervisningsopplegg om påskefeiring i Spania

Komponenter

Lærebok | Digital ressurs | Unibok | Brettbok

Kjøp Ganas her

Forfattere

Espen Rosén underviser i spansk og geografi i den videregående skolen i Oslo. Han er medforfatter på spanskverket Pasiones 1–2 i spansk nivå II for den videregående skolen.

Gloria Hernández Montesdeoca underviser i spansk ved Hop ungdomsskole og Langhaugen videregående skole i Bergen.  Hun er medforfatter på spanskverket Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Linn Maria Børve underviser i spansk, norsk og engelsk ved Skogn barne- og ungdomsskole i Levanger. Hun er medforfatter på spanskverket Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Oliver Sánchez Manjón underviser i spansk og kroppsøving ved Hersleb videregående skole i Oslo. Han er medforfatter på spanskverket Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Stine Sveia-Nilsen underviser i spansk og norsk ved Marienlyst skole i Drammen. Hun er medforfatter på spanskverket Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Aud Marit Fjerdingren underviser i spansk og norsk i Osloskolen både på ungdomstrinnet og i den videregående skolen. Hun er medforfatter på spanskverket Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Lucy Hermoza Rigal har undervisningserfaring i spansk, fransk og kommunikasjon og medier. Hun har bl.a. ansvaret for oppgavetekster og digital innholdsproduksjon på Gente 8–10 og Ganas 1–2

 

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat