Til hovedinnhold

Samfunnskunnskap SF og YF

Vg1

FOKUS Samfunnskunnskap møter fagfornyelsen med faglig styrke og elevnære eksempler. 

Bestill vurderingseksemplar her.

Se lynkurs for FOKUS Samfunnskunnskap.

Kjøp FOKUS Samfunnskunnskap her.

FOKUS Samfunnskunnskap legger særlig vekt på

  • perspektivmangfold
  • kildekritisk tilnærming
  • dybdelæring i alle kapitler
  • elevnært språk

Vi har revidert markedslederen FOKUS Samfunnsfag i tråd med ny læreplan. Dybdelæring i samfunnskunnskap innebærer å søke mer og variert kunnskap om emnene. De nye kjerneelementene undring, utforsking, perspektivmangfold og samfunnskritisk tenkning er gjennomgående i FOKUS Samfunnskunnskap. Alle kapitlene har «utforsk»- oppgaver, hvor elevene kan fordype seg ved å søke kunnskap, bruke informasjon fra ulike kilder og gjøre en kritisk vurdering av kildene. Det aktuelle emnet peker dermed også til bokas fyldige metodekapittel. Medborgerskap, bærekraftig utvikling, identitet og livsmestring er selvfølgelig egne tema i boka. 

FOKUS Samfunnskunnskap er både faglig og elevnær – med treffende eksempler som motiverer og gir forståelse hos elevene på studiespesialisering og yrkesfag. Læreboka har stikkord i marg, gode bilder, tilgjengelig språk, samt illustrasjoner og tabeller. 

Komponenter

Lærebok | Digital ressurs | Unibok | Brettbok

Forfattere

Mette Haraldsen underviser ved Kvadraturen skolesenter. Hun har deltatt i utvikling av læreplaner, arbeidet som koordinator for skoleutvikling og differensieringstiltak i Vest-Agder fylkeskommune, og holdt kurs for lærere i en årrekke.

Jostein Ryssevik har skrevet flere lærebøker i samfunnsfag. Han har lang erfaring innen statistikkproduksjon, forskning og analyse, og er særlig opptatt av utvikling av IKT-baserte undervisningsressurser. 

Malin Dahle har solid fagbakgrunn med master i økonomi og administrasjon, samt cand.mag i sammenlignende politikk. Hun er avdelingsleder i et samfunnsfaglig analyseselskap og arbeider med prosjekter innenfor utdanning, kultur og integrering. 

Følg oss på Facebook: FOKUS Samfunn

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat