Til hovedinnhold

Naturfag SF og YF

Vg1

Naturfag SF og Naturfag for yrkesfag har en praktisk og utforskende tilnærming til faget som setter elevens læring i sentrum. 

Lynkurs: Naturfag SF og YF – videopresentasjon

Bestill vurderingseksemplar her

Naturfag-serien legger særlig vekt på

● gode forklaringer og aktiviteter som legger til rette for dybdelæring
● enkelt språk, rik på oppgaver, forsøk og aktiviteter

Praktiske aktiviteter og utforsk
Introduksjon av hvert nytt tema starter med et forslag til en praktisk utforsking. De henger sammen med lærestoffet som kommer, og kan bidra til å gi motivasjon til å finne svar og forståelse.

Naturfag SF
Naturfag SF er nyskrevet, men har beholdt sitt faglig solide preg med gode forklaringer og aktiviteter som legger til rette for dybdelæring. Læremidlet byr på et rikt tilfang av oppgaver, forsøk og aktiviteter både i læreboka og digitalt. Nytt digitalt innhold er lagt til; blant annet innenfor programmering og utforsk.

Programmeringseksemplene har som formål å styrke fagopplæringen.

Naturfag for yrkesfag
Læremidlet består av en fellesbok og digitalt innhold. Det digitale innholdet utgjør størstedelen av kurset. Her møter elevene et rikt tilfang av oppgaver, forsøk og aktiviteter tilpasset hvert enkelt utdanningsprogram.

Digitalt mangfold 
Det digitale innholdet omfatter i tillegg nøkkelstoff, forsøksbeskrivelser, Twig-filmer, ressurser til utforskende arbeidsmetoder og programmering (SF-kurset). Du som lærer har tilgang til Lærerens digitalbok, årsplaner, kapittelprøver og gode undervisningstips.

Les også

Naturfag SF –  et «levende» læremiddel
Naturfag for YF – omfattende endringer
Programmeringseditor og grunnopplæring – en innføring

Komponenter

Lærebok | Digital ressurs | Unibok | Brettbok

Kjøp bøkene her

Forfattere

Harald Brandt er lektor ved lærerutdannelsen i Århus og har lang undervisningserfaring fra lærerutdanning og videregående skole, både i Danmark og Norge. Han har også vært lærebokforfatter i kjemi og naturfag i mange år.

Odd Toralf Hushovd er lektor ved Ås videregående skole og har mange års undervisningserfaring i naturfagene, både på studieforberedende og yrkesfaglige utdanningsprogram. Han har også lang erfaring som lærebokforfatter i naturfag og kjemi for videregående.

Cathrine Wahlstrøm Tellefsen er førstelektor ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo. Hun har vært lærebokforfatter i fysikk og naturfag i mange år og har lang undervisningserfaring fra videregående skole.

Ellen Flåhagen Andersen er lektor ved Rud videregående skole. Hun underviser i naturfag, både ved yrkesfaglige studieretninger og på studieforberedende linjer. 

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat