Til hovedinnhold

Priser og skolelisenser

Trinn 11.–13.

Aschehoug Undervisning tilbyr nå lærer- og elevressurs i en felles integrert  løsning, til forskjell fra separate lærer- og elevressurser. Dette gjelder for alle videregående utgivelser til fagfornyelsen.

 

Elev- og lærerressursene til fagfornyelsen finner du i nettbutikken listet som «digitale ressurser».

Hva innebærer endringen?

Det er Feide-innloggingen som bestemmer hvilke ressurser som er tilgjengelig for elever og lærere. Når en skole kjøper en skolelisens, får alle elevene på skolen automatisk tilgang til elevressursene når de logger seg inn med sin Feide-profil. Lærerne får tilgang til både elev- og lærerressursene ved å følge samme prosedyre.

Spesialtilbud

I skoleåret 2020/21, vil elevressursene være gratis tilgjengelig for elevene via Feide-innlogging uavhengig av om skolen har kjøpt skolelisens eller ikke. Eneste unntak gjelder læremidlet i helse- og oppvekstfag ettersom skolene først må kjøpe skolelisens til iPRAKSIS for at elevene får tilgang også her.

Det vil fortsatt være slik at skolene må kjøpe skolelisens for å få tilgang til ønskede digitale ressurser til lærerbruk.

Hva koster en skolelisens?

Et årsabonnement per tittel koster omtrent det samme som tidligere lærernettsted ved kjøp av årsabonnement.

Det nye vil være at dersom en skole kjøper flere skolelisenspakker innen et fagområde, eksempelvis digitale ressurser for Naturfag SF, Naturfag for yrkesfag, og etter hvert Naturfag påbygning (foreligger våren 2022), vil det bli gitt et ekstra godt tilbud på dette: 

Skolelisensprisen pr fag i f.eks. naturfag er 1500,- og en pakkepris på alle tre fagene vil koste 3000,-. Skolen sparer altså 1500,- på å kjøpe Naturfag Univers digitale ressurser.  

Priser – se nettbutikken 

Tidligere utgivelser

Endringene gjelder kun for utgivelser til fagfornyelsen. Eldre titler vil være tilgjengelig på Lokus.no inntil nye utgaver er tilpasset fagfornyelsen. Innloggingsprosedyrer vil foregå som før for de aktuelle titlene på Lokus.no. Kjøp av eldre titler kan gjøres på Aunivers.no/nettbutikk. 

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle