Til hovedinnhold

Videregående

Her finner du tips til undervisningen og vi holder deg oppdatert på siste nytt om våre læremidler. På sikt vil du kunne kjøpe og bruke alle våre læremidler, bestille vurderingseksemplar, melde deg på kurs og hente inspirasjon – alt på ett sted. 

Aktuelt

Fire elever ser på laptop

Prøv de digitale ressursene våre

Trinn: Vg1, Vg2

I løpet av sommeren har de digitale ressursene på Aschehoug Univers blitt fylt opp med innhold, klart til et nytt skoleår. Ta en titt og sett i gang med planleggingen av skolestart!

Prøv våre digitale ressurser

Årsplaner til fagfornyelsen

Trinn: Vg1, Vg2

Klar til å starte planleggingen av nytt skoleår? Nedenfor finner du årsplanene til fagfornyelsen i engelsk, geografi, helse- og oppvekstfag, matematikk, naturfag, norsk, samfunnsfag, spansk og tysk.

Årsplaner til Kunnskapsløftet

Årsplaner til fagfornyelsen
Laptop med teksten "Videregående Univers Vg1" med bokomslag i bakgrunnen

Pakketilbud for skoleåret 2020/21

Trinn: Vg1, Vg2, Vg3

Vi tilbyr flere pakketilbud for de digitale ressursene våre til fagfornyelsen for skoleåret 2020/21. Her får du en oversikt.

Få oversikt over pakketilbudet
Unibok-kampanje 20 % rabatt. Omslag fra lærebøkene Fokus Samfunnskunnskap, iPraksis, Naturfag for YF og SF, Terra Nova, Grip Teksten, Targets, Action, Pasos, Momente, Ganas og Pasiones.

Unibok: 20 % rabatt

Trinn: Vg1, Vg2

Vi gir 20 % rabatt ved kjøp av unibøker til fagfornyelsen før utgangen av september! Prisene er allerede satt ned i vår nettbutikk og hos BS Undervisning.

Mer om kampanjen
Bildet viser Peer Gynt som rir på bukken oppå eggen av et snøhvitt fjell. Bak fjellene lyser solen.

Peer Gynt som dataspill

Trinn 11.–13.

Når skolen åpner i august 2020, kan du spille DataspilletPeer Gynt – en reise gjennom livet med elevene! Dataspillet er et motiverende, engasjerende og aktiviserende læremiddel som gjør kulturarven tilgjengelig for ungdommer.

Les mer

Bærekraftig utvikling i samfunnskunnskap

Trinn 11.–13.

Hva er egentlig bærekraftig utvikling? Og hvordan kan vi jobbe med det i klasserommet? Vi har snakket med Annelie Ott som er stipendiat ved ILS. Hun forsker på tenkning i samfunnsfag og skriver om bærekraft i fagfornyelsen.

Les intervjuet her
Bokomslag iPRAKSIS

Ta en titt i nye iPRAKSIS

Trinn: Vg1

iPRAKSIS er et nytt læremiddel tilpasset fagfornyelsen med tverrfaglig innfallsvinkel og stor vekt på elevens egen aktivitet og læring. Her kan du ta en titt i utvalgte kapitler.

OBS! Disse sidene er basert på bokens 2. korrektur.

Les mer

Priser og skolelisenser

Trinn 11.–13.

Aschehoug Undervisning tilbyr nå lærer- og elevressurs i en felles integrert  løsning, til forskjell fra separate lærer- og elevressurser. Dette gjelder for alle videregående utgivelser til fagfornyelsen.

 

Les mer om prisene

Ta i bruk våre unibøker

Trinn 8.–13.

Her finner du oppskriften på hvordan du går fram for å få tilgang til Aschehoug Undervisnings unibøker. Lærere og elever logger seg inn på Lokus med Feide for å ta våre unibøker i bruk.

Mer om unibok
Programmering_grunnkurs_Python

Digitalt grunnkurs i programmering med Python

LANSERING Trinn 8.–13.

Har du ingen eller lite erfaring med programmering med Python? Vi har utviklet et grunnleggende digitalt kurs til deg! 

Les mer

Ordinnlæring i PASOS – spansk nivå II

Trinn 11.–13.

Med fagfornyelsen skal elevene «utvikle kunnskaper og ferdigheter for å kommunisere hensiktsmessig både muntlig og skriftlig. Språket skal tas i bruk fra første stund både uten og med bruk av ulike medier og verktøy.»

Les mer
Elever ved Tangen videregående skole, Kristiansand

Aktivt klasserom – for økt elevengasjement

Trinn 8.–13.

For å møte fagfornyelsens fokus på å utforske, skape og å lære å lære, har forfatterne bak Aschehougs læremidler utarbeidet fageksempler med relevante temaer som bygger opp under en mer aktiviserende undervisning. Vi gir tips til en rekke ulike klasseromsaktiviteter, med eksempler fra ulike fag.

Lær mer

Rett på historie

Vg2, Vg3

Denne boken passer utmerket for deg som vil ha en lett og forståelig oversikt over fagstoffet i historie på Vg2 og Vg3.

Les mer
Hender som påføres Antibac fra en dispenser.

Antibac og koronavirus

Utbruddet av koronavirus har resultert i at Antibac plutselig er blitt en mangelvare. På nettet florerer det med oppskrifter på hjemmelagd Antibac. Spørsmålet er om disse oppskriftene faktisk gir hånddesinfeksjon.
 

Les mer
Bokomslag til Grip teksten Vg1 og laptop

Spørsmål og svar om Grip teksten

Vg1

Ønsker du å bli litt bedre kjent med Grip teksten? Her har vi samlet noen ofte stilte spørsmål om vårt nyskrevne læremiddel i norsk for Vg1 (SF).

Les mer

Årsplaner til Kunnskapsløftet – videregående

Trinn 11.–13.

Et nytt skoleår skal planlegges! Her finner du årsplanene til Kunnskapsløftet for videregående. 

Last ned årsplaner herfra

GANAS og fagfornyelsen

Trinn 11.–13.

Ganas 1–2 er helt i tråd med den nye læreplanen i spansk nivå I for den videregående skolen som gjelder for skoleåret 2020/21.

Les mer
Blond jente sitter ved pulten og skriver

PASIONES og fagfornyelsen

Trinn 11.-13.

Pasiones formidler mangfoldet i spansktalende land, forteller nye historier som belyser etablerte temaer og introdusere nye arbeidsmetoder som bidrar til økt interesse for det spanske språket. Læremidlet legger opp til samarbeidslæring og kommunikasjon.

Les mer om Pasiones

Læremidler til fagfornyelsen

Engelsk YF

Vg1

Action er et nyskapende læremiddel i engelsk for yrkesfag som tar fagfornyelsen på alvor. Læremidlet består av fellesbok og digitalt innhold med spennende og interessante tekster om temaer elevene bør kunne diskutere på engelsk for å klare seg i sitt yrkesaktive liv. Elevene bygger kunnskap og trekker linjer på tvers.

Lynkurs i Action

Bestill vurderingseksemplar her

Lær mer om Action

Engelsk SF

Vg1

I 2020-utgaven av Targets er dybdelæring vektlagt sammen med kritisk tenkning og kildebruk og styrking av engelsk som redskapsfag. Tradisjonen med månedlig undervisningsopplegg er fulgt opp. Du finner en blanding av stoff du kjenner godt, og nye, relevante problemstillinger, faktatekster og skjønnlitteratur. Fellesnevneren er relevans til fagfornyelsen.

Targets lynkurs

Bestill vurderingseksemplar her

Lær mer om Targets

Geografi

Vg1

Terra nova kommer i ny utgave med økt fokus på dybdelæring og elevaktivitet. Nye Terra nova viser hvordan geografisk forståelse er relevant for miljøbevisste valg og bærekraftige samfunn. Læremiddelet skaper nysgjerrighet i et geografisk perspektiv og stimulerer til mye kartbruk. 

 

Bestill vurderingseksemplar her.

Lær mer om Terra nova

Helse- og oppvekstfag

Vg1

iPRAKSIS er et nytt læremiddel tilpasset fagfornyelsen med tverrfaglig innfallsvinkel og stor vekt på elevens egen aktivitet og læring.

Bestill vurderingseksemplar her.

Lær mer om iPRAKSIS

Matematikk SF og YF

Vg1

Matematikkserien presenterer matematikken på en strukturert og forståelig måte. Dybdelæring og kjerneelementer går som en rød tråd gjennom læremidlet.

Lynkurs i Matematikk SF og YF – videopresentasjon

Bestill vurderingseksemplar her

Les mer om Matematikk

Naturfag SF og YF

Vg1

Naturfag SF og Naturfag for yrkesfag har en praktisk og utforskende tilnærming til faget som setter elevens læring i sentrum. Naturfagserien har et enkelt språk, grundige forklaringer og rik tilgang på oppgaver og aktiviteter.

Lynkurs: Naturfag SF og YF – videopresentasjon

Bestill vurderingseksemplar her

Les mer om Naturfag

Norsk SF

Vg1

Grip teksten er et nyskrevet, moderne læremiddel tilpasset fagfornyelsen og det nye norskfaget. Gjennom velskrevne og faglig solide kapitler, et bredt utvalg tekster og varierte arbeidsoppgaver gjør Grip teksten norskfaget relevant for elevene.

 

Bestill vurderingseksemplar eller les digital versjon i Grip tekstens digitale ressurser. Logg deg inn med Feide og klikk på «digitalbok».

Lær mer om Grip teksten

Samfunnskunnskap SF og YF

Vg1

FOKUS Samfunnskunnskap møter fagfornyelsen med faglig styrke og elevnære eksempler. 

 

Bestill vurderingseksemplar her.

Les mer om Fokus

Spansk nivå I

Vg1, Vg2

Ganas 1–2 er et begynnerkurs i spansk nivå I for den videregående skolen. Med stor vekt på enkelhet, variasjon og systematikk gjenspeiler læremidlet det kulturelle mangfoldet i den spansktalende verden. Ganas 1–2 bygger på spanskkurset Gente 8–10 for ungdomstrinnet.

Bestill vurderingseksemplar her

Lær mer om Ganas

Spansk nivå II

Vg1, Vg2

Pasiones 1–2 et nyskapende læremiddel som gir elevene et moderne og oppdatert bilde av den spansktalende verden. Dette kommer til uttrykk gjennom et mangfold av autentiske tekster, kommentarstoff, videointervjuer, lyttetekster og bilder.

Bestill vurderingseksemplar her

Les mer om Pasiones

Spansk nivå II

Vg1, Vg2

Pasos er en alt-i-ett-bok som dekker det toårige undervisningsløpet i spansk nivå II i den videregående skolen, og er en naturlig fortsettelse etter ungdomstrinnverket Gente 8–10. Læremidlet legger opp til et aktiviserende klasserom der samarbeidslæring og kommunikasjon står i fokus.

Lynkurs i Pasos

Bestill vurderingseksemplar her

Les mer om Pasos

Tysk nivå I

Vg1, Vg2

Momente 1 dekker det toårige undervisningsløpet i tysk nivå I i den videregående skolen. Med stor vekt på enkelhet, variasjon og systematikk gjenspeiler læremidlet det kulturelle mangfoldet i den tysktalende verden. Læremidlet er basert på Leute 8–10 for ungdomstrinnet.

Bestill vurderingseksemplar her

Lær mer om Momente 1

Tysk nivå II

Vg1, Vg2

Momente 2 dekker det toårige undervisningsløpet i tysk nivå II i den videregående skolen. Momente 2 er et nyskapende læremiddel som gir elevene innblikk i store og små øyeblikk i tysk virkelighet, med utgangspunkt i unge mennesker.

Bestill vurderingseksemplar her

Lær mer om Momente 2

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat