Hopp til hovedinnhold

Filmer til refleksjon

Grunnleggende norsk 8.–10.

Tre filmer til læremiddelet På høyden gjør stor suksess. Animasjonsfilmen «Landegrenser» har allerede vunnet pris på to filmfestivaler. 

Tegnet verdenskart med oversikt over årstider og månedene i året
Illustrasjon hentet fra "På høyden" kap. 2

Snøball film har produsert tre filmer til læreverket På høyden. Filmene ligger i uniboka og gjenspeiler de tre fagovergripende temaene i det nye læreplanverket; KL-20, demokrati og medborgerskap, folkehelse og livsmestring og bærekraftig utvikling. Filmene skal sette i gang diskusjonen i klasserommet, gjerne provosere og føre til ettertanke og refleksjon.

Landegrenser

Landegrenser er en flott animert film som setter søkelyset på globale utfordringer. Filmen har vunnet pris på to filmfestivaler: gull i Deauville Green Awards i Frankrike, i kategorien ”Fight and Adaptation to Climate Change”, og pris for beste animasjonsfilm i Terres Festival i Spania.

Kjappeste løsning

Kjappeste løsning er en morsom og energisk film. Vi møter en norsk familie og får innblikk i klimavalgene de tar fra dag til dag. Temaet i filmen er refleksjon omkring hvordan vi gjennom små valg i hverdagen kan være bevisste forbrukere.

Er det farligere å være jente enn gutt?

Jenter er en film om likestilling. Filmen søker i samtaler med ungdommer å finne svar på spørsmålet om det er farligere å være jente enn gutt.

De to første filmene er oversatt til engelsk, arabisk, tigrinja, pasto, dari og somali, den siste bare til engelsk.

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)