Hopp til hovedinnhold

Spansk nivå I

TRINN 8.–10.

Gente 8–10 er et begynnerkurs i spansk nivå I for ungdomstrinnet. Med stor vekt på enkelhet, variasjon og systematikk gjenspeiler læremidlet det kulturelle mangfoldet i den spansktalende verden. 

Logobilde, Gente 8-10.

Gente 8–10 gir elevene

● aktiviteter som gjør språklæringen morsom og variert
● god og systematisk progresjon gjennom læringsløpet
● god støtte til muntlig og skriftlig produksjon

Kjøp Gente her
Utforsk Gente her
Bestill vurderingseksemplar her Bestill Gente Ejercicios her
Abonner på nyhetsbrev her
 

Om GENTE – faglærer Mariann Johnsen

Aktiviserende klasserom – ¡Levántate!  
Alle kapitlene i Gente har oppgaver og aktiviteter elevene må opp og stå for å løse. Bevegelse og lek gjør det lettere å uttrykke seg.

God struktur
Gente har tydelig progresjon, systematisk repetisjon og gir god plass til ordlæring og språkstrukturer. Differensieringsmodellen har en todelt struktur; kjernestoff og fordypningsstoff. Oppgavene er organisert etter de grunnleggende ferdighetene lytte, lese, skrive og snakke. 

Det er lagt stor vekt på vokabulartrening og muntlig produksjon gjennom modelltekster, lytting, uttale og opptaksfunksjon. I videomaterialet blir elevene kjent med ungdommer fra Nicaragua, Mexico og Spania.

Eksamensfokus
YO-boka er skriveoppgaver som dukker opp i hvert kapittel i bøkene. YO-boka blir en mappe der elevene kan se egen progresjon, snakke om læringsprosessen og vurdere sin egen læring. Til eksamen vil de ha en stor samling egne tekster de kan ta utgangspunkt i.

Arbeidsbøker
Til serien hører arbeidsbøker med fargerike og inspirerende oppgaver, bilder og spill. Elevene får gode og varierte muligheter til å øve på det spanske språket på en morsom og progressiv måte, individuelt eller i samarbeid med medelever. Arbeidsboka til 9. og 10. trinn foreligger til skoleåret 2021/22.

På tvers av fagene 
Siden læremidlene GenteLeute og Salut er laget med samme mal, er det enkelt å samarbeide på tvers av språkfagene om felles temaer som grammatikk, læringsstrategier, leker, aktiviteter og det å skrive en god tekst eller holde en god presentasjon.

Digitalt innhold
Det digitale innholdet omfatter grammatikkoppgaver, tekstarbeid, uttaletrening, lyttestoff og musikk. Lærerressursen gir tilgang til digital lærebok, forslag til årsplan og gode undervisningstips.

Komponenter

Komponentoversikt og priser finner du her

Forfattere

Linn Maria Børve underviser i spansk, norsk og engelsk ved Skogn barne- og ungdomsskole i Levanger. Hun er medforfatter på spanskverket Ganas 1–2 for den videregående skolen.

Aud Marit Fjerdingren underviser i spansk og norsk i Osloskolen både på ungdomstrinnet og i den videregående skolen. Hun er medforfatter på spanskverket Ganas 1–2 for den videregående skolen.

Gloria Hernández Montesdeoca underviser i spansk ved Hop ungdomsskole og Langhaugen videregående skole i Bergen. Hun er medforfatter på spanskverket Ganas 1–2 for den videregående skolen.

Oliver Sánchez Manjón underviser i spansk og kroppsøving ved Hersleb videregående skole i Oslo. Han er medforfatter på spanskverket Ganas 1–2 for den videregående skolen.

Stine Sveia-Nilsen underviser i spansk og norsk ved Marienlyst skole i Drammen. Hun er medforfatter på spanskverket Ganas 1–2 for den videregående skolen.

Lucy Hermoza Rigal har internasjonal undervisningserfaring i spansk, fransk og kommunikasjon og medier. Hun har bl.a. ansvaret for oppgavetekster og digital innholdsproduksjon på Gente 8–10 og Ganas 1–2 lærer- og elevnettsted.

Gente 9 – bla i kapittel 3

Internet Explorer støttes ikke

Aschehoug univers fungerer kun med en moderne nettleser som for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)