Til hovedinnhold

Naturfag

Trinn 8.–10.

Solaris gir elevene mulighet til å oppdage og forstå hvordan naturfagene angår dem i hverdagen. Oppgaver med ulike innfallsvinkler skaper rom for kritisk tenkning, dybdelæring og differensiering. 

 

Bestill vurderingseksemplar her.

Se utdrag fra Solaris 8 nederst i artikkelen. 

Solaris 810 legger særlig vekt på

• engasjerende aktiviteter og forsøk, både ute og inne
• de gode forklaringene og åpne spørsmål til refleksjon
• å sette naturfagene i en større sammenheng

Læremiddelet er fleksibelt og har god progresjon mellom trinnene. Lærerveiledningen gir tips, faglig støtte og flere forslag til enkle aktiviteter i det utvidede klasserommet. Solaris bidrar til å skape nysgjerrighet, naturglede og nytenkning.

Kjøp Solaris 8–10 her.

Komponenter

Lærebok | Lærerveiledning | Digital | Unibok

Lærerveiledningen ligger digitalt. 
 

Solaris 810 Digital vil ligge gratis og åpent skoleår 2020/2021. Er du nysgjerrig på det planlagte innholdet og strukturen? 
Trykk her for å ta en titt! 

Vil du se hvordan progresjon og helhet i Solaris er tenkt fra 8. til 10. trinn? 
Last ned innholdsoversikt her

Forfattere

Tone Fredsvik Gregers jobber som førstelektor ved Institutt for biovitenskap (IBV), Universitetet i Oslo. Hun har en doktorgrad i cellulær immunologi og lang erfaring som forsker. I dag leder hun Skolelaboratoriet for biologi ved IBV. 

Elin Kalleson jobber som lektor ved Fyrstikkalleen skole (F21) i Oslo, en kombinert videregående- og ungdomsskole. Hun har en doktorgrad i geologi og bakgrunn fra forskning og industri.

Silje Hesenget Rosness jobber som matematikk- og naturfaglærer på Solvang ungdomsskole. Hun har allmennlærerutdanning fra Høgskolen i Oslo og fordypning i realfag fra Universitet i Oslo. 

Stine Skarshaug jobber som lektor ved Molde videregående skole, men har også erfaring som lærer i ungdomsskolen. Hun har en master i fysikk og i tillegg utdanning innenfor natur- og miljøfag og engelsk.

 

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat