Til hovedinnhold

Si hei til elevenes egen matematikkbok!

8.–10. Trinn

Til fagfornyelsen introduserer vi en helt ny komponent i matematikk. Matemagisk 810 Elevhåndbok er en fyll inn-bok som elevene har med seg fra de begynner i 8. trinn og ut 10. trinn. 

MM8-10Elevhaandbok

Klikk her for å bestille vurderingseksemplar nå!

Nederst i artikkelen finner du et utdrag av Matemagisk 810 Elevhåndbok.

Vi har tatt en kort prat med redaktøren, Kari Kleivdal, om bokas hensikt, innhold og bruksområder.

Hvordan så dere et behov for denne utgivelsen
– Vi så et behov nå som fagfornyelsen forlater spiralprinsippet og elevene kommer til å utforske mye mer enn tidligere. Denne boka sikrer at elevene kommer frem til riktig konklusjon og minner dem på det de har blitt usikre på eller glemt. Tre år er lenge, så det er fort gjort å glemme. Vi vil gjøre repetisjonen enklere og mer tilgjengelig. Derfor ser vi et stort behov for å samle det mest essensielle fagstoffet over alle tre årene, mellom to permer. 

Matemagisk 8-10 Elevhåndbok sikrer at elevene kommer frem til riktig konklusjon og minner dem på det de har blitt usikre på eller glemt.

- Kari Kleivdal, redaktør

Hva er Matemagisk 8-10 Elevhåndbok og hva inneholder den? 
– Dette er elevens egen matematikkbok. Den går hånd i hånd med grunnbøkene og følger samme struktur. I tillegg til samlingen av fagstoffet, vil elevene finne korte forklaringer på begreper, gjennomgang av metoder og eksempler. Her får de også nyttige tips som "Hvordan føre en matematikkoppgave?", de vanligste programmeringskommandoene og en kortfattet verktøyopplæring i GeoGebra og Excel.

– Vi håper at elevene vil skrible, notere og ta eierskap til den, det vil designet invitere til! smiler Kari. 

Hvordan brukes den i klasserommet? 
– I slutten av hvert delkapittel, får elevene en oppgave hvor de setter egne ord på et tema. Det er et fint tidspunkt å fiske frem denne og be elevene skrive ned forklaringene sine. I forkant av et tema kan man bruke boka til forberedelser. Jeg vil også nevne at boka gjør det lettere for foreldre å gi eleven støtte hjemme.

Hvordan kan denne boka hjelpe læreren?
– Læreren vil se hvordan eleven forklarer selv i egen læringsprosess. Boka skaper en oversikt over hva elevene har forstått og ikke. Dette gir også et godt utgangspunkt for en fagsamtale.

Passer Matemagisk 810 Elevhåndbok for alle elever? 
– Ja! Den er fleksibel å bruke og treffer behovene til alle elevgrupper, særlig når de ønsker å sjekke om de har forstått riktig, leter etter et tips eller skal repetere noe. Den er også super når en elev ligger i forkant og er nysgjerrig på hva som befinner seg rundt neste sving, eller når en elev har vært syk og vil orientere seg. 

På hvilken måte er dette en viktig utgivelse? 
– Den er viktig når elevene skal skaffe seg en oversikt over hele ungdomstrinnet. Kladdebøkene forsvinner, Matemagisk 8–10 Elevhåndbok har de med seg hele veien. 

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat