Til hovedinnhold

Filmer til KRLE-undervisningen

KRLE, 8.-10. trinn

Er det riktig å lyve for å få frem sannheten? Er dyr like mye verdt som oss mennesker? Og hva med aktiv dødshjelp? Burde det bli lov i Norge? 

Slike etiske spørsmål er utgangspunktet for filmene du finner i Store spørsmål 8–10 Digital. De passer ypperlig som et utgangspunkt for etiske diskusjoner i klassen.

Se alle filmene her.

Løgn

Bilde av jente som sitter i sengen med pc'en sin foran seg


I filmen om løgn stilles spørsmål om hvor langt man er villig til å gå for å få frem sannheten. Vi møter Hanne som oppretter en falsk Facebook-profil for å få frem budskapet sitt. Hun opplever at når avsenderen tilsynelatende er en forsker, hører de andre medelevene plutselig på henne. Men er dette riktig? 

Aktiv dødshjelp

Bilde av eldre mann i sykeseng

 

Hva bør sykepleieren gjøre når hun oppdager at pasienten gjemmer pillene sine, mest sannsynlig for å spare til en overdose? 

 

Undervisningsopplegg

Tilhørende undervisningsopplegg omfatter både for-, under- og etterarbeid. Hvert opplegg kan gjennomføres på en skoletime, mens etterarbeidet legger opp til at man kan ha lengre prosjekter (for eksempel 2-3 uker) basert på filmenes tematikk og kompetansemålene fra fagfornyelsen. 

Lykke til! 

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: Fargede former