Til hovedinnhold

Ungdomsskole

Finn nyttig innhold til undervisningen og hold deg oppdatert på nyheter. Aunivers.no vil snart inneholde alt fra kjøp og bruk av læremidler til inspirasjon, kurs og vurderingseksemplar. Vi jobber for at denne siden blir et brukervennlig læringsunivers for deg som lærer på ungdomsskolen.

 

Kommunestyre og fylkestingsvalg 2019

Hva mener de ulike partiene om skole og utdanning, klima og miljø, og ungdom og psykisk helse? Vi har tatt turen til valgbodene på Karl Johan!

Les mer
Engasjerte elever gjør gruppearbeid

Find someone who...

Trinn 8.–10.

..has a pet! Or likes snakes, or can do a handstand?

Lær mer
To personer som gir hverandre en "high five"

Opp og stå-festival

Trinn 8.–10.

Lag språkfestival i skolegården ved inngangen til det nye skoleåret. Bruk «opp-og-stå»-aktivitetene fra læremidlene på ungdomsskolen Salut, Gente og Leute.

Les mer om aktivitetene
jenter samarbeider - istock

Skap en inkluderende overgang

Trinn 8-10.

Etter ferien vil mange elever bevege seg over til ungdomsskolen, og havne i nye klasser. Hvordan kan lærere gjøre denne overgangen til en positiv og inkluderende opplevelse? 

Les Martins tips her

Årsplaner 8.–10.

Trinn 8.–10.

Skolestart nærmer seg! Har du planene klare? Her er årsplanene for matematikk, norsk, KRLE, språkfag og naturfag.

Gå til årsplanene
Anders Størk Søvik portrettbilde

En matematikklærers digresjoner

Trinn 8-10.

Skrevet av Anders Størk Søvik

Les mer
Smilende jenter skriver

Nye læremidler 2020

Trinn 8-10.

Vi gleder oss til å lansere nye læremidler til fagfornyelsen. Vi utvikler både bøker og heldigitale læremidler. Her finner du en kort introduksjon av våre læremidler for ungdomsskolen som utgis i 2020.

Les mer
Programmering matematikk

Programmering i matematikk gir muligheter

Trinn 8-10.

Programmering vil åpne opp for mer dybdelæring, problemløsing og kreativitet i klasserommet, da eleven utforsker matematikkfaget gjennom flere innfallsvinkler.

Les mer

Lesetips 8.–10.

Trinn 8.–10.

Mari Skjolden Skau leser bredt, og hun leser mye. Som redaktør av barne- og ungdomsbøker, gir hun her sine beste lesetips. Både for elever og lærere. Benytt deg av lesetipsene i sommer og del med elevene dine til skolestart!

Les mer
Lærer og elev står ved en smarttavle i klasserommet

Ferdige undervisningsopplegg i KRLE 8–10

Trinn: 8.–10.

Trenger du litt inspirasjon i KRLE? Vi har samlet ferdige undervisningsopplegg klare til bruk i klasserommet.

Få inspirasjon her
Tegnet verdenskart med oversikt over årstider og månedene i året

Filmer til refleksjon

Trinn 8.–10.

Tre filmer til læremiddelet På høyden gjør stor suksess. Animasjonsfilmen «Landegrenser» har allerede vunnet pris på to filmfestivaler. 

Se filmen her
Forfatterne Geir, Julika og Petra som har vunnet William Nygaards legat 2019

Pris til læremiddel i tysk

Trinn: 8.–10.

Forfatterne Petra Biesalski, Julika Fiebig og Geir Johansen er tildelt William Nygaards legat for 2019. Prisen fikk de for sin utgivelse av tyskverket Leute for ungdomstrinnet.

Les mer

Søk om støtte til våre digitale læremidler

Trinn: 8.–10.

Fra 2. mai har skoleeiere muligheten til å søke om støtte for digitale læremidler via Den teknologiske skolesekken. Dette er ett av flere tiltak til Den teknologiske skolesekken. Målet er å gi elever tilgang på digitale midler av høy kvalitet.   

Les mer

Unibok

Trinn 8.–13.

Uniboka er en digital utgave av læreboka med lydfiler og ressurser fra elevnettstedet. Den fungerer godt på pc, nettbrett, iPad og mobil. 

Mer om unibok

Programmering

Trinn: 5.–13.

I de nye læreplanene til matematikk og naturfag har programmering blitt et viktig element. Vår programmeringsredaktør Lars Nersveen er opptatt av at dette skal gjøres på fagenes premisser, og at programmeringen må tilføre realfagene noe.

Lær mer om programmering
Portrett av Harald Ødegaard

Eksamenstips

Trinn: 8.–10.

Det nærmer seg eksamen. I den forbindelse har vi spurt en av våre forfattere på ungdomstrinnet om å dele sine tips. Hva må du som lærer huske på for at elevene skal være best mulig forberedt til muntlig og skriftlig eksamen?

Få gode eksamenstips her

Aktivt klasserom

Trinn: 8.–13.

Aktivt klasserom viser deg hvordan du kan bruke aktiviteter og øvelser for mer aktiviserende undervisning, bedre undervisningskvalitet og høyere læringsutbytte.

Mer om aktivt klasserom

Forståelse, ikke pugging

«Matematikk skal ikke være et fag som består av å pugge masse regler og prosedyrer», sier Asbjørn Lerø Kongsnes. Han brenner for at elevene hans skal få tilpassede læreverk som gir mestringsfølelse og utfordringer på deres nivå.

Les mer