Til hovedinnhold

Opplegg til fjernundervisningen

Trinn 1.–7.

Her finner du innhold som egner seg som hjemmearbeid, og vi fyller kontinuerlig på med mer.

Nettbrett på bord

Alt innholdet er gratis, det eneste du må gjøre er å logge inn med Feide. Har du ikke Feide? Her kan du lage en privatbruker.

Norsk

På elevnettstedene til Nye Zeppelin 1–4 er det mye innhold som egner seg for elevene i denne tiden. Oppgavene er laget slik at elevene skal kunne jobbe på egenhånd.

Nye Zeppelin 1 elev: skriveoppgaver, repetisjon av bokstavene, lesestøtte
Nye Zeppelin 2 elev: skriveoppgaver, språkleker, bokpresentasjon
Nye Zeppelin 3 elev: skriveoppgaver, lureord, grammatikk
Nye Zeppelin 4 elev: skriveoppgaver, rettskriving, grammatikk
På alle elevnettstedene er det også mange morsomme lesetekster.

Matematikk

Matemagisk 1-2 Elevnettsted har inngangene: 

  • Telle
  • Følge med
  • Forstå begreper
  • Regne
  • Forske

Her finner elevene mange lærerike aktiviteter og spill. Nettstedet har skjult differensiering, slik at elevene til enhver tid blir ført til oppgaver tilpasset nivået de er på. Alt eleven gjør på nettstedet blir lagret. Resultatene rapporteres til læreren, som kan følge med på hva eleven svarer rett på, og hvilke feil eleven gjør. Elevnettstedet gir eleven umiddelbart tilbakemeldinger på oppgavene som er løst. Står eleven fast, dukker det opp forklaringer og hjelp underveis.

Samfunnsfag 

Vårt læremiddel i samfunnsfag, Arena 57, har laget et undervisningsopplegg om kildekritikk og fake news med koronaviruset som sitt sentrum: Fakta og mening om koronaviruset. De har også laget undervisningsopplegget Gode ingredienser i demokratiet, om hva som kjennetegner et demokrati.

Arena 57 har også laget to undervisningsopplegg om tverrfaglig metode. Lærelogg gir elevene mulighet til å reflektere over egen læring. Metoden gir også læreren innsikt i hvordan elevene tenker. Vi er gode læringspartnere setter fokus på hvordan man kan bli bedre læringspartnere, noe som har fått en ekstra dimensjon når elevene ikke sitter i samme klasserom. 

KRLE

Vårt læremiddel i KRLE, Store spørsmål 1–4, har laget et undervisningsopplegg som handler om ulike måter å feire påske på. Læringsløpet finner du her og inneholder blant annet forskjeller mellom den kristne og den jødiske påsken, morsomme eggsperiment og påskequiz.

Tverrfaglig

Vårt tverrfaglige læremiddel START 1–4 har innhold som skrivestartere og regneoppdrag som passer godt til hjemmearbeid.

Digitale læremidler

Aunivers.no er under utvikling, og det kommer stadig mer innhold i våre digitale læremidler. Du kan prøve læremidlene våre ved å logge inn med Feide.

Norsk:

Fabel 1–2 og Fabel 5–7 digital er vårt digitale læremiddel i norsk. I Fabel 1–2 finner du skriverammer med motiverende skriveoppgaver, leseunivers med Fabels leseserie, Fabelboksen som introduserer bokstavene. Eller hva med å synge Bokstavsangen eller ta et spennende oppdrag med Fabelroboten. I Fabel 5–7 kan du følge læringsløpet om sammensatte tekster, eller du kan øve deg på å fortelle en hverdagsfortelling.

Matematikk:

Matemagisk 1–2 digital er vårt digitale læremiddel i matematikk, der finner du blant annet ut hva Pi gjorde da bursdagen ble avlyst pga koronaviruset.

Engelsk:

Quest 1–2 og Quest 5–7 digital er vårt digitale læremiddel i engelsk. I Quest 1–2 finner du læringsløp fordelt på de ulike temaene I love animals, Colours and numbers og My body. Under fleksibelt innhold i Quest 5–7 kan elevene utforske sine egne læringsteknikker i innholdspakken Learning strategies.

START:

START 1–4 digital er vårt digitale tverrfaglige læremiddel som kan brukes uavhengig av fag. Her finner du blant annet avbrekk som Maur i rumpa og yoga-øvelser. Disse er gode for å få ut energi eller roe ned. I tillegg finner du tverrfaglige læringsløp, skrive,- og regneoppgaver og sanger.

Lykke til!

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle