Til hovedinnhold

Nye Zeppelin 1–4 og fagfornyelsen

Trinn: 1.–4.

Utforskende, aktive og engasjerte elever er det vi ønsker oss. Med Nye Zeppelin 1–4 ligger alt til rette, både i bøkene og digitalt. 

Nye Zeppelin bøker 1 og 2

Nye Zeppelin inneholder:

  • presentasjon av bokstavene i rask, men fleksibel progresjon
  • et rikt utvalg av lesetekster på to eller tre nivåer
  • differensierte oppgaver
  • faktatekster og skjønnlitteratur som gir kunnskap og innsikt og stimulerer elevenes nysgjerrighet
  • kapitler som tar opp viktige lese-, skrive- og muntligstrategier 

 

Forfatter Turid Fosby Elsness

- Det er morsomt å være lærebokforfatter, sier Turid Fosby Elsness. - Og det er ekstra morsomt når det kommer nye læreplaner. Da får forlag og forfattere en ny mulighet til å lage bøker som forteller noe om vår egen tid. Fagfornyelsen er en læreplan som muliggjør dette, kanskje i større grad enn tidligere læreplaner. 

Turid fortsetter: - Fagfornyelsen ser fagene i sammenheng, lister opp tverrfaglige emner og peker på undring som en vei til dybdelæring. Det har vært utfordrende og spennende å omsette de store, blanke ordene til et norskverk for første til og med fjerde trinn. Samtidig har det vært viktig å ivareta det grunnleggende oppdraget vi har som lærere og lærebokforfattere: Å hjelpe elevene til å utvikle sine lese- og skriveferdigheter, og motivere dem til et bevisst arbeid med det muntlige språket. 

 

 

Lærer holder boken Nye Zeppelin 2A

Eksempler på tekster

 

  • I regnskogen lever en liten frosk som kalles pilgiftfrosk. Hvorfor? Fordi jegere tidligere brukte giften til å forgifte piler når de skulle på jakt. I dag brukes giften i viktige medisiner. Men regnskogen blir stadig mindre, og pilgiftfroskene blir færre... 
  • Skole betyr fritid. Det er kanskje ikke så rart. Skal vi leve, må vi først skaffe oss mat og klær. Får vi tid til overs, kan vi gå på skolen. Serawit er sju år. Hun arbeider med å sanke kvist fra klokka fire om morgenen til sent på kvelden. Tid til skole blir det ikke.
  • Hva gjør vi når sinnet vokser i oss? Når vi er sjalu? Kanskje en tekst om emnet kan hjelpe oss til å mestre vonde følelser? 
  • Er det virkelig sant at vi får stygge tenner av mye sukker? "Nysgjerrigper-elever" fant svaret da de ble forskere!
  • Hvem skal bestemme leken? Hvem bestemmer om vi får bruke skjerm og spise godterier når vi er på ferie? Våre skjønnlitterære forfattere gir oss innsikt i andre menneskers situasjon - situasjoner som vi kanskje kan kjenne oss igjen i?

 

Dette og mye mer kan elever og lærere lese om i Nye Zeppelin 1–4.

 

Her finner du mer informasjon om læremiddelet.