Til hovedinnhold

Naturfag

Trinn 1.–7.

Solaris bidrar til å skape undring, refleksjon og naturglede! Med Solaris får elevene muligheten til å utforske og være aktive i naturfagtimene. Les mer om det nye læremiddelet.

Solaris 1–4 legger særlig vekt på

• engasjerende aktiviteter og lek, og fellesopplevelser i naturen 
• begrepsinnlæring, kritisk tenkning og dybdelæring
• å skape nysgjerrighet, framtidstro og naturglede med problemløsing og humor 

Solaris snakker rett til eleven, enkelt og tydelig. Læreren får nyttige tips og råd til inspirerende undervisning ute i naturen. Solaris oppfordrer elevene til å utforske, undre og reflektere – helt fra starten av.

Bestill vurderingseksemplar her.

Kjøp Solaris 1–4 her.

Undre og utforske 1–4 Digital

Vi har samlet det digitale innholdet til KRLE, samfunnsfag og naturfag 1–4. Det vil gjøre det enklere å jobbe både tverrfaglig og flerfaglig. Læringsløpene følger samme progresjon som elevbøkene til SolarisArena og Store spørsmål. Prøv Undre og utforske 1–2 Digital i dag.

Solaris 5–7 legger særlig vekt på 

• engasjerende aktiviteter og enkle forsøk, både ute og inne
• gode forklaringer, åpne spørsmål og varierte oppgaver med muligheter for differensiering og dybdelæring
• å knytte naturfaget tett opp til elevenes hverdag

Gjennom utforskende aktiviteter blir elevene kjent med naturen, naturfenomenene, egen kropp og teknologi. Målet er at elevene skal forstå hvordan naturfagene angår dem. I lærerveiledningen peker Solaris til andre fag for å oppfordre til tverrfaglig samarbeid. 

Bestill vurderingseksemplar her.

Kjøp Solaris 5–7 her.

Solaris 5–7 Digital vil ligge gratis og åpent skoleår 2020/2021. Er du nysgjerrig på det planlagte innholdet og strukturen? 
Trykk her for å ta en titt! 

Komponenter

Lærebok | Lærerveiledning | Digital 

Solaris 1–2 har en kombinert lese- og arbeidsbok. 

Lærerveiledningen til 5.-7. trinn er digital.

Forfattere

Solaris 1–4

Astrid Munkebye er utdannet førskolelærer og har jobbet på småskoletrinnet i 21 år. Hun har vært praksislærer i lærerutdanning og samarbeidet tett med lærerutdanningen innenfor naturfag og matematikk. 

Eli Munkebye er biolog og førsteamanuensis i naturfagdidaktikk. Eli jobber ved Institutt for lærerutdanning ved NTNU. 

Kristin Skage har faglærerutdanning i naturfag med matematikk. I dag jobber hun på mellomtrinnet på Damsgård skole, og er digital pedagog i Bergen kommune. 

Solaris 5–7

Espen Braaten er marinbiolog og arbeider som høgskolelektor på HiØ. Espen er tilknyttet lærerutdanningen og har lang undervisningserfaring.

Unni Eikeseth er kjemiker og høgskolelektor ved NTNUs lærerutdanning. Hun er tidligere programleder for Newton. Unni har skrevet flere populærvitenskapelige bøker.

Brit Drøivoldsmo Lesund har mange års erfaring som lærer på Strindheim skole. Hun er knyttet til lærerutdanningen på NTNU.

Liv-Oddrun Voll har lang erfaring fra lærerutdanningen ved OsloMet. Hun har skrevet bøker i fagdidaktikk og arbeider nå ved Naturfagsenteret.

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle
chat