Til hovedinnhold

Reisen til Kulestjernen

Trinn 1.-7.

Aurora befinner seg på en planet langt unna jorda, langt unna pappa og langt unna julefeiringen som hun gleder seg så veldig til! 

Hvordan vil det gå? Klarer Gurk, Nelle og Muske å hjelpe henne med å komme seg hjem til jul? Årets julekalender fra START vil du snart få oppleve selv! 

Farget illustrasjon fire barn som gjemmer seg under en rot mens romvesen ser ut til å lete etter dem.

Gratis

16. november åpner vi START og lanserer årets julekalender slik at den vil være tilgjengelig for alle. Helt gratis! 

Som lærer vil du få alle episodene tilgjengelig allerede da. Dermed kan du vurdere om dette er noe for akkurat din klasse og planlegge hvordan du vil bruke den sammen med klassen din. 

Utenforskap og hjemlengsel

Svart/hvit illustrasjon av tre romvesen som læper samtidig som de drar med seg en jente i prikkete pysj

Aurora blir ved et uhell sendt gjennom verdensrommet i farens siste oppfinnelse, en romkule, og lander på planeten Strux. Her er alt annerledes enn hjemme. 

Heldigvis treffer hun tre struxanerbarn, Gurk, Nelle og Muske, som vil gjøre alt for at hun skal klare å komme hjem til pappaen sin og julefeiringen (som de selv blir veldig nysgjerrige på, spesielt det med julegaver!).

Julekalenderen utforsker det å være annerledes og det å være alene. På Strux blir Aurora romvesenet, der hun er fremmed for alt som er helt vanlig for Gurk, Nelle og Muske. Likevel blir de venner, og sammen tar de fatt på utfordringene og eventyret som ligger foran dem!

14 episoder

Julekalenderen består av 14 innleste episoder. Ønsker du å lese historien selv, finner du tekstfilen på bokmål og nynorsk. Du vil også finne oppgaver til hver episode. Hver episode varer mellom 7–10 minutter og har spennende illustrasjoner. Julekalenderen kan passe for 1.–7. trinn, men kan være litt avansert for de yngste. Du bør derfor se an gruppa og tilpasse deretter.

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Firefox, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: ugle