Til hovedinnhold

AR Univers

1.–13. trinn

I samarbeid med gründerbedriften Ludenso, utvikler vi en app som gjør bilder og eksempler i lærebøkene våre levende! Dette gjøres med Augmented Reality (AR), "utvidet virkelighet". Appen AR Univers vil være klar og kan lastes ned til skolestart i 2021, men allerede fra september 2020 kan lærere teste første versjon. Med AR Univers kan elevene lære, forstå og huske bedre. 

Nye læremidler med AR-teknologi

I første omgang knytter vi appen til et utvalg bilder og eksempler i følgende lærebøker: 

  • iPRAKSIS helse- og oppvekstfag
  • Solaris 1-2 naturfag
  • Naturfag SF

Fra januar 2021 vil appen også kunne brukes sammen med Solaris 5 og Solaris 8.

Hvordan vil det fungere?
Med AR Univers holder du smarttelefonen eller nettbrettet over et bestemt bilde i læreboka, og får opp en 3D-modell, en film eller et interaktivt bilde. Du vil se et lag med digitalt innhold som ligger over det som allerede er der i virkeligheten. Det er samme teknologi som brukes i Pokémon GO-appen eller Snapchat-filtre i dag. 

Hva er noen av fordelene ved å bruke AR-teknologi i undervisningen?
Det som gjør løsningen fra Ludenso unik, er at den lar elever utforske og oppleve digitale modeller i utvidet virkelighet (AR), slik at de kan lære på en mer intuitiv, engasjerende og visuell måte.  

I følge en litteraturgjennomgang av Pellas et al. (2018) sier forskningen på AR i utdanning at teknologien har positiv innvirkning på: læringsutbytte, språkforståelse, langtidshukommelse, samarbeid, motivasjon, oppmøte, kunnskapsoverføring, digitale ferdigheter og holdninger til læring.

side fra en bok med AR

Prøv AR Univers!

Vi utvikler alle våre produkter sammen med lærere. Derfor ønsker vi å gi deg muligheten til å prøve AR Univers allerede i september 2020. Det vil ikke være mye innhold i denne første fasen av utviklingen, men du får prøvd hvordan appen fungerer. Vi plukker også ut et utvalg skoler til å samarbeide enda tettere med oss for å utvikle AR Univers.

Er du interessert i å prøve appen?
Trykk her for å registrere deg og få oppdateringer

Vi gleder oss til å lansere AR Univers!

Nettleseren din støttes ikke

Aschehoug Undervisning anbefaler at du bruker en annen nettleser, for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)

Illustrasjon: Fargede former