Til hovedinnhold

Full fart mot fagfornyelsen

Trinn 1.–10.

Vi legger opp til brukervennlige løsninger for våre nye læremidler! Alle lærere skal enkelt kunne velge om de vil ha struktur eller arbeide mer fleksibelt.

Jannicke Ekenes Asp er utviklingsredaktør i Aschehoug Undervisning og jobber med vårt læringsunivers for 1.–10. trinn. Jannicke er noe hemmelighetsfull, men her er det hun sier om utviklingen så langt:

- Vi jobber tett med lærere og elever om å utvikle løsningene. Målet vårt er at alle læremidler vi lager til fagfornyelsen skal begeistre deg som lærer og være nyttig for elevene. Siden vi tester kontinuerlig, er det fortsatt tidlig å se hvordan alle læremidler og løsninger blir.

 

Dette er noe av det både lærere og elever kan glede seg til:

 

  • Fleksibilitet og struktur Alt lærestoffet i et verk er sortert etter to prinsipper; tema – som gir fleksibilitet, og læringsløp – som gir struktur. I tillegg finner du aktualiteter knyttet til alle fag.  
  • Favoritter Både lærer og elev kan lagre sine favoritter, samle dem i lister og ta dem opp igjen ved senere anledninger, for eksempel før en prøve. Lærere kan også dele innhold med elevene via skolens læringsplattform.  
  • Tverrfaglighet Alle som kjøper læremidler av oss, får med tverrfaglige løsninger - som for eksempel undervisningsopplegg, tips til klasseledelse og læringsstrategier.  
  • Adaptive øvingsmoduler I norsk, matte og engelsk har vi adaptive øvingsmoduler. Disse kan brukes sammen med våre læremidler, eller uavhengig av dem.  
  • Lik struktur for bok og digitalt Bøkene og læringsløpene har samme struktur. Det digitale innholdet vil dermed kunne brukes av bokbrukere til å vise innhold digitalt i klasserommet og til å skape variasjon for elevene.  
  • Søk Vi har stort fokus på å utvikle et brukervennlig og kvalitetssikret søk som er intuitivt for både lærere og elever.