Til hovedinnhold

Fagfornyelsen

Velkommen til vårt læringsunivers – Aschehoug Univers. Her finner du alt vi har å by på, samlet på ett sted. 

Vi er i full sving med å utvikle læremidler til fagfornyelsen. Vi gjør det sammen med lærere og elever. 

Vi utvikler læremidler for deg som ønsker fiks ferdige strukturerte opplegg, samtidig som vi legger til rette for deg som heller vil kombinere dine egne favoritter. 

Vi utvikler fleksible og brukervennlige opplegg, enten du ønsker å jobbe digitalt, eller kombinere bok og digitalt.

Når vi utvikler læremidler, legger vi vekt på muligheten for å drive tilpasset opplæring, slik at hver elev skal kunne jobbe og få innhold på sitt nivå. 

Det viktige er jo at læremidlene gir rom for refleksjon, og at de inspirerer elevene til å utforske videre selv. 

Vi vet hva fagfornyelsen krever, og ønsker å bidra med de verktøyene du trenger. 

Vi utvikler våre læremidler sammen med læreren, for eleven. 

Her er noe av det som kommer:

  • Fleksibilitet og struktur Alt lærestoffet i et verk er sortert etter to prinsipper: tema – som gir fleksibilitet, og læringsløp – som gir struktur. I tillegg finner du aktualiteter knyttet til alle fag.  
  • Favoritter Både lærer og elev kan lagre sine favoritter, samle dem i lister og ta dem opp igjen ved senere anledninger, for eksempel før en prøve. Lærere kan også dele innhold med elevene via skolens læringsplattform.  
  • Tverrfaglighet Alle som kjøper læremidler av oss, får med tverrfaglige løsninger – som blant annet undervisningsopplegg, tips til klasseledelse og læringsstrategier.  
  • Adaptive øvingsmoduler I norsk, matte og engelsk har vi adaptive øvingsmoduler. Disse kan brukes sammen med våre læremidler, eller uavhengig av dem.  
  • Lik struktur for bok og digitalt Bøkene og læringsløpene har samme struktur. Det digitale innholdet vil dermed kunne brukes i samspill til å vise innhold digitalt i klasserommet og til å skape variasjon for elevene.  
  • Søk Vi har lagt stor vekt på å utvikle et brukervennlig og kvalitetssikret søk som er intuitivt for både lærere og elever. 

BETA versjoner - slik at alle lærere og skoler kan teste

Vi har lansert to betaversjoner slik at du kan prøve våre læremidler. Alle BETA versjoner vil dere etterhvert finne under "Min Side" øverst i menyen. Her er lenke til de første BETA versjonene:

Prøv START her (logg inn med Feide) 

Prøv Fabel her (Logg inn med Feide) 

Alt på ett sted

Aschehoug Undervisning er i en flytteprosess. Alt du finner på lokus.no, nettmagasinet og aschehoug.no/undervisning, vil du etterhvert finne her på Aunivers.no. Vi vil gjøre det enklest mulig for deg å navigere i vårt læringsunivers, og jobber derfor for å samle alt på ett sted.