Hopp til hovedinnhold

Søk

11 treff

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Grønnsaker, frukt, bær og poteter

    Matvaregruppen du bør spise mye av.  Slik regner du ut energibehovet.Slik regner du ut energibehovet. Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer.  Beskytter mot skader og sykdom.Beskytter mot skader og sykdom. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Korn og kornprodukter

    Viktig kilde til fiber

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Kosthold gjennom livet

    Behov og preferanse endres med alderen.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Energi og energibehov

    Slik regner du ut energibehovet.

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mat og trening

    Viktig å spise og drikke etter trening.  Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Helse og livsstil

    Stages 8–10

    Artikkel

    Forstoppelse

    Mer fiber, vann og bevegelse. Viktig for både helse og velvære. Viktig for både helse og velvære.  Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater.Det er stor forskjell på raske og langsomme karbohydrater. Vi lever bare noen få døgn uten vann.Vi lever bare noen få døgn uten vann.

  • Kosthold og helse

    Helse- og oppvekstfag

    Artikkel

    Sunt eller usunt?

    Enkle tips for et sunt kosthold.  Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. Vektreduksjon kan gi betydelig bedre helse. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fisk og sjømat

    Forskjell på fet og mager fisk. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise. Helsedirektoratet gir råd om hvordan vi bør spise.  Forskjell på mettet og umettet fett. Forskjell på mettet og umettet fett.  Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Viktig med nok, men ikke for mye.Viktig med nok, men ikke for mye. Små men viktige næringsstoffer. Små men viktige næringsstoffer. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Fakta om protein

    Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Mat som gir mye protein.Mat som gir mye protein. Forskjell på fet og mager fisk.Forskjell på fet og mager fisk. Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod.  En god kilde til proteinEn god kilde til protein

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Kjøtt, fugl og egg

    Mat som gir mye protein. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner. Et livsviktig næringsstoff med mange viktige funksjoner.  Viktig kilde til kalsium og jod. Viktig kilde til kalsium og jod. 

  • Kosthold og helse

    Stages 8–10

    Artikkel

    Mineraler og sporstoffer

    Små men viktige næringsstoffer. 

Internet Explorer støttes ikke

Aschehoug univers fungerer kun med en moderne nettleser som for eksempel Chrome, Edge, eller Safari (for Mac)