Til hovedinnhold

Vollebekk skole vant programmeringskurs!

Trinn: 8.–10.

Aschehoug Undervisning har stort fokus på programmering frem mot fagfornyelsen. I den forbindelse hadde vi en konkurranse der en skole kunne vinne programmeringskurs med vår programmerer Lars Nersveen. Vollebekk skole ble den heldige vinner!

En engasjert far meldte Vollebekk skole på konkurransen. Han har selv to barn som går på skolen, og ønsket å gi lærerne en pangstart med programmeringskurs fra Aschehoug Undervisning. 


IKT-ansvarlig Daniel Hedblom ble svært glad da vi ringte og fortalte at de hadde vunnet. Vollebekk er en ny skole, som har sine første 8. klassinger i år. 
«Vi er så glade for å kunne få en god start på opplæring i programmering. Vi håper dette vil gi oss masse nyttige verktøy og inspirasjon!» sier Daniel Hedblom. 

I kurset tar vår programmeringslærer Lars for seg læreplanskissene og viser frem eksempler på hvordan programmering kan brukes i klasserommet, på fagenes premisser. Han har også med seg materiell som de kan bruke underveis og i etterkant.
Kurset holdes i løpet av våren 2019. Kurset varer 2 timer for lærerne og han vil også være med en klasse for å vise eksempler i praksis.


Om Aschehougs programmeringslærer: Lars Nersveen har vært lærer ved Blindern videregående skole, der han underviste i informasjonsteknologi, matematikk, naturfag og biologi. Lars er genuint opptatt av dette temaet og har skrevet lærebøker for faget informasjonsteknologi. Han arbeider nå som redaktør i Aschehoug Undervisning.
 

Her kan du prøve programmering i matematikk og naturfag

Du kan velge mellom en tekstbasert og en blokkbasert editor.  Prøv programmering her.

Her kan dere se hvem som deltok i konkurransen