Ta meg til hovedinnholdet

Vollebekk skole vant programmeringskurs!

Aschehoug Undervisning har stort fokus på programmering frem mot fagfornyelsen. I den forbindelse hadde vi en konkurranse der en skole kunne vinne programmeringskurs med vår programmerer Lars Nersveen. Vollebekk skole ble den heldige vinner!

Trinn: 8.–10.

En engasjert far meldte Vollebekk skole på konkurransen. Han har selv to barn som går på skolen, og ønsket å gi lærerne en pangstart med programmeringskurs fra Aschehoug Undervisning. 


IKT-ansvarlig Daniel Hedblom ble svært glad da vi ringte og fortalte at de hadde vunnet. Vollebekk er en ny skole, som har sine første 8. klassinger i år. 
«Vi er så glade for å kunne få en god start på opplæring i programmering. Vi håper dette vil gi oss masse nyttige verktøy og inspirasjon!» sier Daniel Hedblom. 

I kurset tar vår programmeringslærer Lars for seg læreplanskissene og viser frem eksempler på hvordan programmering kan brukes i klasserommet, på fagenes premisser. Han har også med seg materiell som de kan bruke underveis og i etterkant.
Kurset holdes i løpet av våren 2019. Kurset varer 2 timer for lærerne og han vil også være med en klasse for å vise eksempler i praksis.


Om Aschehougs programmeringslærer: Lars Nersveen har vært lærer ved Blindern videregående skole, der han underviste i informasjonsteknologi, matematikk, naturfag og biologi. Lars er genuint opptatt av dette temaet og har skrevet lærebøker for faget informasjonsteknologi. Han arbeider nå som redaktør i Aschehoug Undervisning.
 

Her kan du prøve programmering i matematikk og naturfag

Du kan velge mellom en tekstbasert og en blokkbasert editor.  Prøv programmering her.

Her kan dere se hvem som deltok i konkurransen